Aftonbladet
Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Desperata försvarstal av högerextremisterna

Nervösa att vi tar yttrandefriheten på stort allvar

Under december granskar Aftonbladet Kultur de högerextremistiska sajterna. Vi har funnit flera exempel på hets mot folkgrupp, de flesta i kommentarfälten.

Nationell.nu – den sajt som oroats mest över vår granskning – påstår nu att ”sajten egentligen inte har nåt med kommentarerna att göra”. Men faktum är att varje innehavare av en elektronisk anslagstavla – och till dessa hör alla bloggar med kommentarer, oavsett om de är förhandsmodererade eller efterhandsmodererade – enligt 5§ i den så kallade BBS-lagen måste ta bort uppenbara fall av hets mot folkgrupp. Plikten uppkommer ”när tillhandahållaren får kännedom om förekomsten av meddelandet”. Något annat är straffbart.

Åsa Linderborg.   Åsa Linderborg. Det är klart att redaktören av Nationell.nu känner till det. Annars hade hen aldrig tagit bort kommentaren från ”Kulturlös Barbar” (om judar) efter min artikel i söndags.

De nervösa försvarstalen och frånskyllningarna visar bara på desperation. Samtidigt som de sjunger yttrandefrihetens lov ylar de att vi är odemokratiska som vill ta det de skriver på allvar.

Senaste nytt
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet