Italiensk omelett - Frittata

MAT & DRYCK

En frittata är en god, matig italiensk omelett.

Tillsätt dina favoritgrönsaker och servera med en sallad och en bit bröd, så har du en enkel och snabb middag.

Gör omeletten i en stekpanna som du kan ställa in i ugnen.

Italiensk omelett
Italiensk omelettFoto: Thinkstock

Frittata

4 personer

Ingredienser:

  • 8 st ägg

  • 4 kokta potatisar

  • 2 dl mjölk

  • 1/2 hackad gul lök

  • 8 st cocktailtomater

  • 1 dl riven lagrad ost, t.ex. parmesan.

  • 2 nävar spenat

  • Smör att steka i

  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Skär den kokta potatisen i små bitar och hacka löken.

  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med mjölk och riven ost. Salta och peppra.

  4. Fräs potatisen och löken i smör i en stor stekpanna, som du kan ställa in i ugnen, tills löken mjuknar.

  5. Häll på äggblandningen och toppa med tomater och spenat.

  6. När omeletten börjar sätta sig i kanterna, ställ in den i ugnen i cirka 15–20 minuter.

  7. Klart!