Innertemperaturer på grillat

MAT & DRYCK

Ett vanligt misstag när du grillar är att köttet tillagas alldeles för länge och blir torrt.

Använd en stektermometer när du grillar så kommer du garanterat att få bästa tänkbara resultat.

Kom ihåg att temperaturen stiger något efter att du tagit av köttet från grillen.

Helgrillad kyckling
Foto: Elvira Pihl
Helgrillad kyckling

Innertemperaturer att hålla reda på:

Helgrillad kyckling - 82° vid benet

Kycklinglår med ben - 82°

Kycklingfilé, lårfilé utan ben - 72°

Fläskotlett, fläskfile - 70°

Tonfisk 32° (ska inte vara genomstekt)

Från rare till well done

Biff, entrécôte, oxfile & flankstek 54–70°

Lammkotlett, filé, racks 56–70°

Lax 48−52° Var försiktig när du grillar lax så att den inte blir överstekt. Satsa hellre på en bit av fin kvalitet och grilla hastigt så att fisken får behålla lite rå kärna.