Helgrillad kyckling

MAT & DRYCK

Helgrillad kyckling blir saftigt och supergott.

Passar perfekt när du ska bjuda många på middag.

Servera med en härlig mojo rojo-sås, rostad potatis, grillade majskolvar och hjärtsallad.

Helgrillad kyckling

4 personer

Ingredienser:

1 kyckling, ca 1 kg

Salt och svartpeppar

Olivolja

Steksnöre

Gör så här:

  1. Bind upp kycklingen med steksnöre så att låren ligger tätt mot bröstfiléerna.

  2. Pensla kycklingen med olja och lägg den i indirekt värme på grillen.

  3. Grilla på indirekt värme i 1,5 timme (innertemperaturen ska vara 82 grader). Vänd på kycklingen från sida till sida med jämna mellanrum, inte upp och ner.

  4. Häll över flingsalt och svartpeppar på kycklingbitarna när du har skurit upp den.

Rostad potatis

Ingredienser:

  • 1 kg potatis

  • 3 msk olivolja

  • Färsk timjan

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Halvera potatisarna och lägg i en ugnsfast form.

  3. Ringla olivolja på potatisen

  4. Salta och peppra och lägg på några kvistar färsk timjan

  5. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Känn efter om potatisen är klar med en sticka.

Grillad hjärtsallad

Ingredienser:

  • Halverad hjärtsallad

  • Olivolja

  • Salt

Gör så här:

  1. Lägg salladen i isvatten i 15 minuter.

  2. Dela hjärtsalladen på mitten och pensla snittytan med lite olivolja.

  3. Grilla över direkt värme tills salladen börjar mörkna.

  4. Salta och servera!