Smördegspaket med valnötskräm och päron

Foto: Mattias Kristiansson
Smördegspaket med valnötskräm och päron

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Supergoda smördegsknyten med valnötter och päron.
Enkla att göra och perfekta att servera på midsommarbordet.
Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt

Smördegspaket med valnötskräm och päron

Portioner: 12 st

Ingredienser:

  • 6 smördegsplattor

  • 1 päron

Valnötskräm

  • 3 dl valnötter, ca 150 g

  • ½ dl olja

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • ½ dl vatten

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa ihop valnötter, olja, rosmarin, vatten och eventuellt ost i en matberedare. Det ska bli en slät kräm. Smaksätt med salt och svartpeppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Skär smördegsplattorna på hälften så att du får 12 kvadrater. Bred ut ett lager valnötskräm på varje degbit men spara 2 cm ut till kanten.

  4. Riv päronet och fördela över valnötskrämen.

  5. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till trekantiga paket.

  6. Pressa ihop kanterna med en gaffel så att de verkligen håller tätt.

  7. Grädda i ca 15 minuter, tills de har fått fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM