Grillad ananas med vaniljcrème och vit choklad

MAT & DRYCK

En dessert som sköter sig själv.

Låt ananasen ligga med på grillen medan du lagar allt annat. Efter ungefär 1,5 timme på grillen kommer frukten att bli fantastiskt saftig och söt.

Den bakade vita chokladen får en helt ny knäckig karaktär som passar perfekt med ananas och frisk vaniljcrème.

Grillad ananas med vaniljcrème och vit choklad

4 personer

Ingredienser:

1 ananas

Rostade kokosflakes

Mynta och citronmeliss

Vaniljcrème:

  • 1 burk crème fraiche

  • 1 msk vaniljsocker

  • alt. 1 msk florsocker & 1 krm vaniljpulver

Bakad vit choklad:

200 gram vit choklad

Grillad ananas:

Lägg hela ananasen i indirekt värme på grillen.

Grilla i 1,5 timme, vänd ananasen några gånger under tiden.

Ta av ananasen från grillen och låt svalna innan du skär upp den.

Vaniljcrème:

Blanda crème fraichen med sockret tills det blir krämigt. Smaka av och tillsätt mer vaniljsocker om så önskas.

Bakad vit choklad:

  1. Sätt ugnen på 150 grader

  2. Smält chokladen över vattenbad, rör då och då. Låt chokladen precis smälta och häll sedan upp den på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Bred ut över bakplåtspappret, cirka en halv centimter tjockt.

  4. Baka i ugnen i 8–10 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.

  5. Låt svalna i rumstemperatur.

Lägg upp efterrätten så här:

Skär upp ananasen i stor härliga bitar och lägg på ett fat.

Klicka ut vaniljcrème över ananasen.

Dela den vita chokladen i lagom stora bitar och lägg på fatet.

Toppa med mynta och citronmeliss.