Ketchup på färska tomater

Hemgjord kethcup smakar bäst.
Foto: Tine Guth Linse
Hemgjord kethcup smakar bäst.
MAT & DRYCK

”Att göra egen ketchup är inte svårt och helt i linje med den nya nordiska maten: gjord i säsong på närproducerade eller egenodlade råvaror och med naturliga smaker! God till älgburgare, men också till smakrika korvar.”

Ketchup på färska tomater

3 dl

1 ½ msk honung

2 ½ msk ättika (12%) 1 ½ dl vatten 250 g färska tomater, riktigt mogna 1 schalottenlök Salt Svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll honung, ättika och vatten i en kastrull och värm tills honungen lösts upp.

  2. Dela, ta bort stjälkfästet och hacka tomaterna. Skal och finhacka löken. Tillsätt tomat- och lökhacket i kastrullen och koka ihop till en krämig tomatröra. Mixa slät med mixerstav och smaksätt med salt och peppar. Förvara i burk i kyl. Hållbar minst någon vecka.