Kansas City style bbq sauce

MAT & DRYCK

Barbecuesås till grillat eller rökt kött är en riktig drömkombo.

Testa att göra din egen barbecuesås, det är helt klart värt det.

Recept från restaurang Low and slow.

Brisket serverat med barbecuesås
Brisket serverat med barbecuesåsFoto: BJÖRN LINDAHL

Kansas City Style BBQ Sauce

Ca 1 liter. Förvara i lufttät flaska eller burk i upp till 2 veckor.

Ingredienser:

  • 1 lök

  • 5 st vitlöksklyftor

  • Lite smör

  • 1.25 dl tomatpuré

  • 4 msk paprikapulver

  • 4 msk rökt paprikapulver

  • 1 msk chilipulver

  • 1.5 msk salt

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk malen kanel

  • 5 dl ketchup

  • 2.5 dl äppeljuice

  • 1.25 dl äppelcidervinäger

  • 1.25 dl senap

  • 3.75 dl mörkt muscovadosocker

  • 1.25 dl mörk sirap

  • 0.75 dl Worcestershiresås

  • 4 msk citronjuice

  • 1 msk tabasco

Gör så här:

  1. Koka ihop lök och vitlök i lite smör ca 5 min.

  2. Tillsätt tomatpuré och koka ihop ytterligare några minuter.

  3. Tillsätt alla torra ingredienser och låt det koka med tomatröran i 1 minut.

  4. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt såsen sjuda i 20-30 minuter, lyft av plattan och låt allting svalna lite.

  5. Mixa därefter med en mixer.

  6. Klart!