Världens godaste coleslaw

MAT & DRYCK

Det här är recept på världens godaste coleslaw.

Perfekt krämig och passar utmärkt till rökig mat.

Recept från restaurang Low and Slow

Coleslaw och pulled pork
Coleslaw och pulled pork Foto: BJÖRN LINDAHL

Coleslaw

Sidorätt, 4–6 pers

Ingredienser:

  • ½ huvud finstrimlad vitkål (skär gärna vitkålen med en mandolin för bästa resultat)

  • 1 dl finstrimlad rödkål

  • 1 st riven morot

  • 1 msk hackad persilja

  • 4 dl majonnäs (om du har ett eget favoritrecept, använd gärna det)

  • 1.5 dl socker

  • ½ dl äppelcidervinäger

  • Salt

  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser i en skål med dina händer.

  2. Smaka av med salt och peppar. Lyft över din coleslaw till en serveringsskål och pressa ur en del (men inte all) vätska.

  3. Servera direkt.