Rabarbersaft

MAT & DRYCK

Rabarbersaft är gott och svalkande i sommarvärmen.

Dessutom är det enkelt att göra hemma.

Perfekt att hälla upp i en snygg flaska och ge bort i present.

Rarbersaft med limeskiva
Rarbersaft med limeskivaFoto: Matilda Lindeblad

Rabarbersaft

ca 2 liter

Ingredienser:

2 kg rabarber

1 1/2 liter vatten

1 citron, saften

1 kg strösocker

Gör så här:

  1. Skölj rabarbern och skär den i bitar.

  2. Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk.

  3. Häll upp i silduk och låt rinna av i 30 minuter.

  4. Rengör kastrullen och häll tillbaka saften. Tillsätt socker och citronsaft.

  5. Koka och ta bort allt skum. När saften är helt klar är den färdig.

  6. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.