Baby Bellini

MAT & DRYCK

En härlig Bellini gjord på persikopuré från en barnmatsburk - billigt och jättegott.

Gör drinken extra somrig och dekorera med fina ätbara blommor.

Recept från Karolina Olson Haglunds bok Laga lyxigt med liten kassa.

Baby Bellini
Foto: Karolina Olson Haglund
Baby Bellini

Baby Bellini

cirka 10 glas

Ingredienser:

  • 1 dl socker till glaskanten

  • 1 flaska torr till halvtorr prosecco eller cava

  • 1 barnmatsburk persiko- eller aprikospuré

  • alt. 1 mixad persika eller persikojuice

Gör så här:

  • Häll upp sockret på ett fat. Fukta glaskanten och doppa den i sockret.

  • Fördela en sked persikopuré i botten på varje glas.

  • Fyll på med prosecco precis innan servering.

  • Dekorera gärna med en blomma eller ört.