Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

Frasig torks med citron och brynt smör
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Frasig torks med citron och brynt smör
MAT & DRYCK

Stekt torskrygg med ett frasigt mandeltäcke.
Fisk är enklare och mer snabblagat än man tror.
- Den här rätten är snabb att göra på en tisdag men ändå så lyxig att den funkar på en fredag.

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej

Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

20 minuter
4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g gröna ärtor

  • 4 bitar torskrygg, à 140 g

  • 4 krm salt

  • 1 ägg

  • 1 dl majsstärkelse

  • 1 dl mandelmjöl smör och rapsolja att steka i 100 g smör saft

  • Zest från 2 små citroner

  • 100 g färsk spenat

  • 1 ask krasse

Gör så här:

  1. Koka ärtorna hastigt så att de tinar och lägg sedan i en skål.

  2. Torka av torsken med lite hushållspapper och salta med cirka 1 kryddmått salt på varje torskbit.

  3. Vispa upp ägget på en tallrik.

  4. Vänd torsken i majsstärkelsen, sedan i ägg och sist i mandelmjölet.

  5. Stek torsken i lite smör och olja i en panna i cirka 2 minuter på varje sida. Dra av från värmen och låt vila i 2 minuter.

  6. Under tiden torsken steker, bryn smöret i en kastrull. När det är gyllenbrunt, ha i ärtorna och riv över zest från citronerna. Vänd ner spenaten och blanda.

  7. Pressa i citronsaften precis före servering och toppa med klippt krasse.