Inlagd tofusill

MAT & DRYCK

Inlagd tofusill är den perfekta midsommarmaten.

En riktig klassiker i vegetarisk tappning.

Recept av vegoproffset Mattias Kristiansson.

Vegetarisk sill
Foto: Mattias Kristiansson
Vegetarisk sill

– Tofu tar åt sig smaker på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt i ättiksbaserade inläggningar. Här är ännu en klassiker som går hem hos alla, säger Mattias Kristiansson.

Inlagd tofusill

Ingredienser:

  • 300 g fast tofu

  • 1 morot, tunt skivad

  • ½ purjolök, finhackad

  • 3 dl vatten

  • 1 dl ättika (12 %)

  • 2 dl strösocker

  • 6 lagerblad

  • 15 hela kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Skär tofun i mindre bitar. Blanda med morot och purjolök i en glasburk.

  2. Koka upp vatten, ättika, strösocker, lagerblad och kryddpeppar.

  3. Häll ner i burken och låt allt svalna.