Somrig potatissallad

MAT & DRYCK

Färskpotatis är ett måste på midsommar.

Den här potatissalladen är perfekt att laga om du vill bjuda på veganskt.

Recept av Mattias Kristiansson, chefredaktör för Vegomagasinet.

Vegansk somrig potatissallad
Vegansk somrig potatissalladFoto: Mattias Kristiansson

– Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar, säger Mattias Kristiansson.

Somrig potatissallad

6 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg färskpotatis

  • 1 grönt äpple, finhackad

  • 1 rödlök, finhackad

  • 2 dl majonnäs, t ex äggfri

  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt

  • saft från 1 citron

  • 2 msk röd tångkaviar

  • 2 msk svart tångkaviar

  • 1 dl finhackad dill

  • ½ dl finhackad gräslök

Garnering

  • finhackad rödlök

  • finhackad dill

  • finhackad gräslök

  • röd tångkaviar

  • svart tångkaviar

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skölj i kallt vatten och skär sedan i små tärningar.

  3. Blanda potatis, äpple och rödlök i en bunke.

  4. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, röd tångkaviar, svart tångkaviar,

  5. dill och gräslök. Vänd ner i potatisblandningen och häll över i en fin skål.

  6. Dekorera med tångkaviar, finhackad rödlök, dill och gräslök.