Lök och rosépeppar-sill

MAT & DRYCK

Fira midsommar med den här färgglada och goda sillen.

Superenkelt och går fort att laga om du använder 5 minuters-sill.

Rosépeppar ger sillen en somrig blommig smak.

1 av 2 | Foto: Sofia Nahringbauer
Lök och rosépeppar-sill

Lök och rosépeppar-sill

Ingredienser:

  • 2 förpackningar 5 minuters-sill

  • 2 vårlökar

  • 1 stor rödlök

  • 20 gram rosépeppar

  • 1 morot

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Häll av sillen och spara lagen från förpackningen. Skär i bitar.

  2. Skiva vårlöken, även det gröna.

  3. Skär rödlöken i tunna klyftor.

  4. Skala moroten och skär i skivor eller smala stavar.

  5. Varva alla ingredienser i en glasburk och häll slutligen på lagen.

  6. Låt stå i kylskåp minst 1 timme innan servering för att smakerna ska sätta sig.

Tips!

Det är viktigt att vara noga med att tvätta händerna och använda rena verktyg när man hanterar sill. Koka glasburkarna innan du häller i sillen för att få längre hållbarhet.