Grillad paprikasallad med fetaost

Sallad med feta ost och grillade paprikor.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Sallad med feta ost och grillade paprikor.
MAT & DRYCK

En färgglad och matig sallad som bara tar fem minuter att göra.

Perfekt att äta till både lunch och middag eller ta med i matlådan.

– Den är perfekt för den innefattar egentligen ingen matlagning, säger Jessica Frej.

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej

Grillad paprikasallad med fetaost

5 minuter
4 portioner

Ingredienser:

  • saft och zest från 1 citron

  • ½ rödlök

  • 2 burkar kikärtor, à 410 g

  • 2 burkar grillad paprika, à 500 g

  • 3 tomater

  • 1 pkt fetaost, à 150 g

  • 3 msk olivolja ½ kruka färsk timjan

  • 2 krm nymalen svartpeppar

  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Riv citronzest på ett stort fat och pressa sedan över saften.

  2. Skala och finstrimla rödlöken och lägg den på fatet. Blanda löken med citronzest och -saft.

  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg på fatet.

  4. Häll av lagen från paprikorna och dela ner paprikan i mindre bitar.

  5. Dela tomaterna i klyftor och sedan klyftorna i två.

  6. Lägg paprika och tomat på fatet och bryt över fetaosten.

  7. Häll på olja, plockad timjan, peppar och salt. Rör om och servera.