Grillad aubergine - en riktigt god röra

1 av 2 | Foto: Elvira Pihl / /elvpih
MAT & DRYCK

Den här röran som även kallas ”baba ganoush”, passar perfekt som tillbehör till grillat.

Krämigt, smakrikt och lätt att göra.

Lägg auberginerna på grillen så får de en extra härlig, rökig smak.

Röra på grillad aubergine

4 personer

Ingredienser:

  • 2 auberginer

  • 1 vitlöksklyfta

  • Saften från en citron

  • 1 msk yoghurt eller crème fraiche

  • 3 dl olivolja

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Grilla (eller ugnsbaka) hela auberginerna tills de är riktigt mjuka.

  2. Låt svalna, skala och gröp ur innanmätet och lägg i en sil över en bunke.

  3. Häll av i kylen tills aubergineköttet är svalt (behöver inte vara kallt).

  4. Lägg i matberedaren med en vitlöksklyfta och citronsaft. Mixa till jämn konsistens.

  5. Droppa i 3 dl olivolja tills röran fått önskad konsistens.

  6. Rör i en matsked yoghurt och smaka av med salt och peppar.

  7. Klart!