Hemmagjorda mums mums

MAT & DRYCK

Förmodligen världens mumsigaste bakverk - mums mums.
Gott och kul att göra själv.
Här är det bästa receptet.

Mums mums

Ingredienser:

Maräng:

  • 2 msk vatten

  • 1dl strösocker

  • 0,25 dl glykos

  • 2 st äggvitor

  • 1 gelatinblad

  • Smörgåsrån till bottnar

Garnering:

  • 200 g mörk choklad

  • 1 msk rapsolja

  • kokos

Gör så här:

  1. Stansa ut önskad storlek på bottnarna i smörgåsrånen.

  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

  3. Koka vatten, strösocker och glykos i en kastrull tills det bubblar långsamt och sockerlagen känns seg, eller med termometer till 121 grader.

  4. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen i en tunn stråle medan du vispar med elvispen på maxhastighet.

  5. Fortsätt sedan att vispa marängen tills den känns ljummen och fast.

  6. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält det med lite vatten i en kastrull. Häll sedan försiktigt ner i marängsmeten och vispa runt.

  7. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut önskad form på kexen och stoppa in i frysen i 2 timmar.

  8. Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje mums-mums och lägg över på ett galler, strö över kokos eller strössel och låt chokladen stelna i kylen.