Pasta med svamp och vitt vin

Pasta med svamp och vitt vin
Foto: Thinkstock
Pasta med svamp och vitt vin
MAT & DRYCK

En härlig vegetarisk pasta full av smak.
Perfekt att göra på egenplockade kantareller eller Karl Johan, men det går lika bra att använda någon annan svamp som du gillar.
Går snabbt och passar både mitt i veckan och till helgen.

Pasta med svamp och vitt vin

4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g pasta

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 8 dl blandad färsk svamp, t.ex. kantareller och Karl Johan

  • 1 stor klick smör

  • 1½ dl torrt vitt vin

  • 2 1/2 dl valfri kokbar grädde

  • 1 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • ½ dl hackad bladpersilja

  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Koka vattnet till pastan,

  2. Skala och hacka lök och vitlök.

  3. Skär svampen i bitar.

  4. Fräs gul lök med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in.

  5. Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in och häll därefter på grädden.

  6. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i cirka 5 minuter.

  7. Koka pastan al dente.

  8. Blanda såsen med den nykokta pastan och strö över persiljan och den rivna osten.