Frukost-banana split med chokladgranola

Pom och Floras banana split
Foto: Jerker Ivarsson
Pom och Floras banana split
MAT & DRYCK

Café Pom och Floras banana split blev en riktig succé när den kom upp på menyn.

Bananer, kokosyoghurt och smarrig chokladgranola blir världens godaste frukost.

Här är receptet.

Pom och Floras banana split

2 portioner

Ingredienser:

  • 3,5 dl turkisk yoghurt (10%)

  • 1 dl kokoschips

  • 2 bananer

  • 2 msk lönnsirap

  • 2 dl chokladgranola (se recept nedan)

Gör så här:

  1. Vispa yoghurten med kokosen i en bunke. Ställ åt sidan.

  2. Skala bananen och dela på längden. Lägg i en djup tallrik.

  3. Lägg kokosyoghurt mellan bananerna.

  4. Strö över granola och drippa lönnsirap på bananen

Chokladgranola

cirka 2 liter

Ingredienser:

  • 1 liter ekologiska havregryn

  • 2 dl mandlar

  • 2 dl pumpakärnor

  • 2 dl solroskärnor

  • 2 msk kakao

  • 1 tsk havssalt

  • 1 dl kokosfett

  • 1 1/2 dl honung

  • 2 dl kokoschips

  • 2 dl tärnade ekologiska aprikoser

  • 1/2 dl kakaonibs

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 170 grader

  2. Blanda havregyn, mandlar, solroskärnor, pumpakärnor, solrosfrön och salt i en bunke.

  3. Smält kokosfettet, honungen och kakao i en kastrull. Häll det över grynen och blanda.

  4. Fördela på en pappersklädd plåt och rosta cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.

  5. Rör ner kokos, kakaonibs och aprikoser.

  6. Förvara i burk med tätslutande lock.