Het tomatsoppa med halloumi

Het tomatsoppa med halloumi
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Het tomatsoppa med halloumi
MAT & DRYCK

Satsa på att göra den här soppan på tomater av bra kvalitet så blir den extra god.
Att koka halloumi istället för att steka den gör den len, mjuk och jättegod.
- Det här är en löjligt snabb soppa som jag brukar göra till lunch när jag jobbar hemifrån, säger Jessica Frej

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej

Het tomatsoppa med halloumi

10 minuter
4 portioner

Ingredienser:

  • 4 burkar krossade tomater, à 400 g

  • 1 msk sambal oelek (älskar du inte chili? Börja med 1 krm och smaka dig fram till en lagom nivå)

  • 1 tsk salt 2 pkt halloumi, à 200 g

  • 1 dl strimlade soltorkade tomater

  • 1 dl finhackade blandade örter, t.ex. basilika, persilja och timjan

  • 2 msk god olivolja

  • rostat bröd till servering

Gör så här:

  1. Lägg de krossade tomaterna i en kastrull med sambal oelek och salt och låt det bli varmt.

  2. Skär halloumin i kuber.

  3. Skär de soltorkade tomaterna så smått du kan.

  4. Lägg halloumin och tomaterna i kastrullen och låt koka med i några minuter så att halloumin blir mjuk.

  5. Servera soppan med hackade färska örter, rostat bröd och en skvätt olja.