Fira mamma med lyxfrukost

MAT & DRYCK

Sista söndagen i maj är det dags att fira mors dag med scones.

Visa din uppskattning till mamma och gör dagen speciell.

Bjud på lyxfrukost med hembakta scones och marmelad.

Scones med marmelad
Scones med marmeladFoto: Lisa Björner

På söndag den 28 maj får vi inte glömma att fira mamma på mors dag. Duka upp en härlig frukost med scones, marmelader och färskost så får hon garanterat en bra start på dagen.

Scones

8 stycken

Ingredienser:

  • 8 dl vetemjöl

  • 1 1/2 dl bakpulver

  • 1 tsk strösocker

  • 1 tsk salt

  • 100 gram smör

  • 4 dl filmjölk (mjölk eller yoghurt går också bra)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i bitar för hand eller i en matberedare.

  3. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Ta upp degen på ett mjölt bord och forma 8 stycken runda bullar.

  5. Picka bullarna med en gaffel.

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter. Håll koll och ta ut när de blivit gyllenbruna.

  7. Låt svalna en stund på galler.

  8. Servera när de fortfarande är lite varma med smör, marmelad, färskost och ost.