El Pollo Loco - Pulled Chicken Chipotle

MAT & DRYCK

Pulled chicken som bara tar fem minuter att förbereda innan den åker in i ugnen.

Rökig chipotle är supergott och passar perfekt till tacos.

Servera med tortillabröd, guacamole, silverlök och koriander och du har en riktigt god middag.

Tre olika sorters tacos
Foto: Elvira Pihl
Tre olika sorters tacos

Ur Nikola Adamovic och Niklas Bolles bok ”El Taco Book”.

Pulled Chicken Chipotle

4–6 portioner

Ingredienser:

  • 2–4 kycklingbröst, beroende på storlek

  • 4 tomater

  • 1 chipotlechili

  • 1 jalapeño

  • 1 gul lök

  • 1/2 tsk oregano

  • 1/2 tsk vitpeppar

  • 1 msk hackad bladpersilja

  • salt och peppar

  • 4 msk olja

Tillbehör:

  • Tortillabröd

  • Guacamole

  • Koriander

  • Hackad silverlök

  • Picklad chili

  • Picklad rödlök

  • Lime

  • Salsa

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader. Placera kycklingbrösten i en ugnsform.

  • Hacka alla ingredienser grovt och lägg i formen. Tillsätt alla kryddor, häll på oljan och rör om. Ställ in i ugnen.

  • Ta ut formen ur ugnen efter cirka 30 minuter och dra isär köttet med hjälp av två knivar.

  • Om det går lätt kan du dra isär allt annars bör du ställa in formen i ugnen lite till.

  • När det är klart ställer du in formen igen i 10 minuter op 190 grader för att ge lite yta till köttet.