Färskpotatis med löjrom

MAT & DRYCK

Potatis, löjrom och crème fraiche i en fantastisk rätt till midsommarbordet.

Små härliga munsbitar som går snabbt att göra.

Ingredienserna kan bytas ut för ett vegetariskt alternativ.

Färskpotatis med löjrom
Färskpotatis med löjrom Foto: Sofia Nahringbauer

Färskpotatisbitar med löjrom och crème fraiche

6 personer

Ingredienser:

8 färskpotatisar

1/2 dl crème fraiche

50 gram löjrom

1 liten rödlök

25 gram smör

salt och svartpeppar

dill

Gör så här:

  1. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna.

  2. Bryn smör i en kastrull tills smöret är gyllenbrunt och fått en nötig doft.

  3. Halvera färskpotatisen och lägg på ett serveringsfat.

  4. Klicka ut crème fraiche och löjrom på potatisbitarna.

  5. Häll lite brynt smör på varje potatis med en tesked.

  6. Strö på finhackad rödlök och dekorera med dill.

  7. Häll på flingsalt och färskmalen svartpeppar efter smak.

  8. Servera!

Tips!

Om du vill göra veganska munsbitar kan du byta ut crème fraichen mot havre fraiche, löjrom mot tångrom och smöret mot lite kallpressad rapsolja. Supergott!