Frasiga zucchinibollar med pinjenötter

MAT & DRYCK

Smarriga vegetariska zucchinibollar att servera till midsommar.

– De här gröna bollarna är inte bara ett färgglatt inslag utan gör sig även bra både varma och kalla. Som gjorda för en buffé helt enkelt, säger Mattias Kristiansson som gjort receptet.

Zucchinibollar med pinjenötter
Zucchinibollar med pinjenötter Foto: Mattias Kristiansson

Frasiga zucchinibollar med pinjenötter

Ingredienser:

  • 1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta

  • 2 ½ dl mixade brödsmulor

  • 1 zucchini à 300 g, riven

  • 1 rödlök, finhackad

  • ½ dl majsstärkelse

  • 2 msk olivolja

  • 2 msk rostade pinjenötter

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.

  2. Mixa fint i en matberedare och skrapa sedan ner i en bunke. Blanda ner brödsmulorna.

  3. Riv zucchinin och pressa ur så mycket vätska du kan.

  4. Blanda ner zucchini, rödlök, majsstärkelse, olivolja, rostade pinjenötter, salt och svartpeppar.

  5. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.