Majsbröd med honungssmör

MAT & DRYCK

Majsbröd eller corn bread är en riktig klassiker på amerikanska middagsbord.

Servera med ett smarrigt honungssmör.

Recept från restaurang Low and slow.

Brisket serverat med majsbröd
Brisket serverat med majsbrödFoto: BJÖRN LINDAHL

Majsbröd

12 st

Ingredienser:

  • 2.5 dl mjölk

  • 2 st ägg

  • 1.5 tsk citronjuice

  • 160 ml socker

  • ½ tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 2.5 dl majsmjöl

  • 2.5 dl mjöl

  • 2 msk polenta (grov)

  • 120 g smält smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 185 grader.

  2. Smörj en muffinsform (12 muffins).

  3. Vispa ihop ägg, mjölk och citronjuice.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.

  5. Rör sedan sakta i mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allting är blandat och du har en lös smet.

  6. Vispa sakta i det smälta smöret.

  7. Häll smeten i muffinsformen och fyll varje utrymme till hälften.

  8. Grädda i 12-15 minuter och rotera formen en gång när hälften av tiden gått.

  9. Brödet är klart när du kan sticka i en tandpetare utan att den blir kladdig.

  10. Servera genast, och gärna med honungssmör.

Honungssmör

Ingredienser:

  • 250g rumstempererat smör

  • ½ dl honung

  • Smaka av med flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa smöret i hög hastighet med en mixer tills det blir lätt och fluffigt. Sänk hastigheten och mixa ner honung och salt.

  2. Förvara smöret i en lufttät behållare i kylen i upp till 2-3 veckor, beroende på utgångsdatumet på det smör du använder.