Svensk kokbok utsedd till världens bästa

Fredrik Eriksson och Gert Klötzke med "Nobelfesten". Pressbild.
Foto: Erik G Svensson
Fredrik Eriksson och Gert Klötzke med "Nobelfesten". Pressbild.
MAT & DRYCK

Kokboken ”Nobelfesten” innehåller recept för den som verkligen vill imponera på sina middagsgäster – nämligen bara rätter som serverats under Nobelbanketten.

Nu har den utsetts till världens bästa kokbok under Gourmand Awards i Yantai i Kina och två av bokens författare var där för att ta emot priset.

”Det är fantastiskt hedrande och härligt att ta emot det här priset. Jag och Fredrik är mycket glada och vill ge en stor eloge till alla de kockar som gjort Nobelmiddagen genom åren”, säger Gert Klötzke i ett pressmeddelande från förlaget Max Ström.

Boken är skriven av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Fredrik Eriksson, Karin Bojs och Ebba von Sydow. ”Nobelfesten” utsågs till årets bästa kokbok i Sverige i slutet av förra året.