Kantarelltoast

Kantarellstoast 00:55
MAT & DRYCK

Höstens godaste rätt - kantarelltoast.
Gör den här underbara mackan med västerbottensost och kantareller.
Perfekt som förrätt.

Kantarelltoast

Ingredienser:

  • 1 liter färska kantareller – ca 300g

  • 2 msk smör

  • 1 msk finhackad färsk timjan (motsvarar 1 tsk torkad timjan)

  • 0,5 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 4 skivor ljust surdegsbröd

  • 4 skivor Västerbottensost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.

  2. Rensa och grovhacka svampen.

  3. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt svampen. Stek tills all vätska kokat bort. Tillsätt färsk eller torkad timjan, salt och peppar.

  4. Skala och dela vitlöken. Gnid in brödens ena sida med vitlökens snittyta.

  5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela svamp och ost ovanpå.

  6. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält, cirka 3–5 minuter.