Marinerat vegokött

Marinerat vegokött på midsommarbuffén
Marinerat vegokött på midsommarbuffén Foto: Mattias Kristiansson
MAT & DRYCK

Marinerat vegokött passar perfekt på midsommarbuffén.

En smakrik rätt som går att förbereda dagen innan.

Recept av Mattias Kristiansson.

– Den här rätten serveras kall och förbereds med fördel dagen innan. Bara låt stå i kylen över natten och strö över lite finhackad persilja vid servering. Fungerar även bra att marinera skivad tofu och valfria grönsaker i, säger Mattias Kristiansson chefredaktör för Vegomagasinet.

Marinerat vegokött

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g vegokött

Marinad

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 dl rapsolja

  • 1 dl vatten

  • 1 tsk salt

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 tsk torkad dragon

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 tsk torkad rosmarin

Gör så här:

  1. Lägg vegoköttet på ett serveringsfat.

  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och häll den över köttet.

  3. Låt stå i kylen tills det ska serveras.