Annas pepparkakor (ca 300)

1 av 2
Pepparkaksbak med Felicia.
MAT & DRYCK

400 g socker

3 dl sirap

350 g margarin

1 msk ingefära

1 tsk nejlikor

1 tsk kanel

3 dl grädde, vispas

1 kg vetemjöl

1 msk bikarbonat

1. Rör socker och sirap i en hushållsassistent i 10 minuter. Smält margarinet och rör ned kryddorna. Vispa grädden och tillsätt den tillsammans med mjölet som blandats med bikarbonaten. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen stå till nästa dag.

2. Kavla ut degen tunt. Ta ut kakorna. Grädda i 200–225 grader.

Glansig glasyr

1 äggvita (2 msk)

4 dl florsocker

Några droppar ättiksprit

1. Rör ner det siktade florsockret, lite åt gången, i äggvitan. Droppa sist i ättikspriten. Skeda ner glasyren i en spritspåse och låt fantasin flöda.