Laga trendiga wraps

Veckans kock: Kim Andersson

1 av 4 | Foto: Pär Johansson
Kim Andersson
MAT & DRYCK

Amerikansk snabbmat är kanske inte så nyttig

– men definitivt god!

Kim Andersson från Thank God it´s Friday, bjuder på sina favoriter.

Grilled chicken wrapper

4 personer

2 kycklingfiléer

2 tomater

1 gul lök

1 röd lök

1 huvud isbergssallad

1 liten burk skivade svarta oliver

1 liten ask fetaost

1/2 gurka

Salt

Citronjuice

Majonnäs

4 stora vetetortillas

Gör så här:

1. Stek kycklingfiléerna. Blanda under tiden ihop och tärna tomater, gul lök och röd lök i en liten skål.

2. Smaka av med salt och lite citronjuice. Skölj och strimla salladen.

3. Skala gurkan och dela den i hälften, sedan längsvis, skär gurkan i mindre bitar.

4. Ta ett tortillabröd (värm gärna brödet lite först), bred ut 1 msk majonnäs, en handfull sallad, en matsked av tomat- och lökblandningen, en matsked oliver, en matsked gurka, en matsked finfördelad fetaost.

5. Sist strimlar du och fördelar kycklingen. Rulla ihop och servera.

Sundae

4 personer

12 kulor vaniljglass

Chokladsås och kolasås

Spraygrädde

Finhackade pecannötter

Cocktailbär

1. Lägg upp två kulor glass.

2. Spritsa chokladsås och kolasås över glassen och strö över finhackade pecannötter. Lägg på ytterligare en kula glass.

3. Toppa med spraygrädde och strö över mer pecannötter.

4. Garnera med ett cocktailbär.

FAKTA/Kim Andersson

Isabelle Hedander