Lamm med varm isbergssallad

MAT & DRYCK

Varm isbergs-sallad låter väl som en motsägelse men en del knäppa saker

funkar riktigt bra.

Testa det här tillbehöret - man ska inte dö nyfiken.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

Aftonbladets cyberkock

INKÖPSLISTA

(4 personer)

800 g lammrygg i skivor eller lammkotletter

1 litet huvud isbergssallad

4 msk olivolja

2 msk vinäger

1 tsk timjan

1 vitlöksklyfta

(1 slatt rött eller vitt vin)

ris

---

1 msk smör eller margarin

salt

peppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt igång riskoket.

2. Ta fram köttet så att det inte är iskallt när du steka det.

3. Ta bort rotstocken på salladen och de yttersta bladen.

Skär huvudet i 1 cm breda "skivor".

4. Värm olivoljan i en stor kastrull eller stekgryta.

5. Lägg i salladen, rör om och dra ner värmen till medel.

Stek i tre minuter och rör om då och då.

6. Dra kastrullen/grytan av värmen och rör i vinägern. Salta och peppra.

7. Skala vitlöksklyftan och skär i skivor.

8. Krydda köttet med salt, peppar och timjan.

9. Smält smöret/margarinet i en eller två stekpannor.

Använder du en panna får du steka i omgångar.

10. Stek köttet, ett par minuter på varje sida.

Strö i vitlöksskivorna efter vändningen. De blir lätt brända om de är med

från start.

11. Vispa ur stekpannan med vin eller vatten så att du får lite steksky.

12. Värm salladen hastigt om den hunnit svalna.

13. Servera lammet med salladen, riset och stekskyn.