Broccoli med pasta

MAT & DRYCK

Kokt broccoli är inte riktigt lika läskigt som blomkål men närapå.

Stekt broccoli är däremot är riktigt gott. Knaprigare och inte alls så där

dävet kålsmakande.

Så ge den här snabblagade pastan en chans.

Misstrogna familjemedlemmar kan säkert blidkas med ett lass köttbullar.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

Aftonbladets cyberkock

INKÖPSLISTA

(4 personer)

400 g broccoli, helst färsk

4 sardeller

2 vitlöksklyftor

12 blad färsk basilika eller 1 tsk torkad

1/2 chilifrukt, den milda avlånga sorten

3 msk olivolja

1/2 citron

pasta

50 g parmesan eller annan ost att riva över

---

salt

peppar

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Sätt igång pastakoket.

2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

3. Hacka sardellerna med en kniv eller mosa med gaffel.

4. Kärna ur och strimla chilifrukten.

5. Dela broccolin i buketter. Skär stammen i centimeterstora bitar.

6. Hacka basilikan grovt om du använder färsk.

7. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna, wok eller stekgryta.

8. Fräs broccolin, vitlöken, sardellmoset, chilin och basilikan ett par

minuter. Salta och peppra försiktigt.

9. Rör ner broccolifräset i den kokta och avrunna pastan.

Låt olivoljan följa med om du inte är på kalorijakt.

10. Servera med citron att pressa över och riven ost. Bröd, ost och sallad

kompletterar måltiden.

VEGO:

Hoppa över sardellerna om du är bokstavstroende. Ersätt med kapris och en

extra nypa salt.

En annan variant är insaltad svamp fast det kan vara svårt att få tag på

utanför Finland.