Käka en Stockholmare…

Korv

Foto: bertil wöllner
MAT & DRYCK

Grilla dina favoritkorvar och ät dem med stekt vitkål.

Här valde vi jugoslavisk sremska, argentinska merguez, italienska salsiccia och cajunsk andouille.

Men också den läckra svensken Stockholmare.

Vid lägerelden

Metoderna är flera för att tillaga korv. Man kan till exempel sakta ugnssteka korvarna i 120-130 grader i ugnen och sedan ge dem en ”finish” på grillen. Jag föredrar att först grilla alla korvar så de får snygga grillränder och sedan avsluta tillagningen i ugn. Också det på 120-130 grader.

Kålsallad

1/2 huvud vitkål

2 msk salt

1 tsk svartpeppar

3 msk smör

1 knippe persilja, hackad

Strimla vitkålen, smält smör i stekpannan och stek vitkålen tills den börjar bli karamelliserad. Salta, peppra och tillsätt persiljan. Nu är det bara att äta.

Tips

Testa den söta Västerviksenapen på korven.

Dryck

Vin

Gato Negro Cabernet Sauvignon, Vina San Pedro, Chile

Nr: 7564, 60 kr.

Öl

Pripps Export 5,2%, Sverige

Nr: 1268, burk 500 ml 13.40 kr, flaska 330 ml 9.90 kr.

San Miguel 5,4%, Spanien, San Miguel Fabricas de Cerveza

Nr: 1585, burk 500 ml 15.30 kr, flaska 330 ml 11.80 kr.

En öl är för de flesta att föredra. För den som hellre dricker vin, välj ett okomplicerat bra vin med mycket frukt.