Chili-dogs i pitabröd

MAT & DRYCK

Även detta kan tilltala den yngre delen av familjen. Men gör för säkerhets skull många chili-pannbiffar för när de vuxna väl får smak på dessa, så brukar de gå åt.

Foto: Per Björn

4 personer

400 g köttfärs

1 burk crème fraiche/Mexican chili

Salt och peppar

Pitabröd

Sallad, tomater, lök

1. Blanda köttfärsen med 3–4 msk crème fraiche och rör färsen smidig. Krydda med salt och peppar.

2. Forma avlånga ”korvar”, pensla med olivolja och lägg dem på grillen.

3. Låt dem grilla långsamt på högt galler, köttfärs behöver en stund på sig att bli genomstekt.

4. Lägg pitabrödet på grillen någon minut så det blir mjukt. Fyll bröden med köttfärs, sallad, lök, tomat och en klick crème fraiche.

Dryckestips: Coca-Cola, den röda, cirka 10 kronor (33 cl).