Grillad utskuren biff med mustig tomatsås

MAT & DRYCK

Grillat kött och en smakrik tomatsås är smaker som ”gifter sig” med varandra.

Foto: Per Björn

4 personer

4 utskurna, väl marmorerade biffar

Soja/olja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl tomatfond

1 dl Heinz chilisås ( eller liknande)

Socker, salt och peppar

1. Finhacka lök och vitlök, fräs detta i olivolja. Häll på tomatfond och chilisås. Låt det puttra ihop på svag värme i 15–20 minuter.

2. Smaka av med salt, socker och peppar.

3. Vänd köttet i lika delar olja och soja. Grilla vackert på bägge sidor. Servera med tillbehör.

Dryckestips: Här ska det också vara rött. Lyxa lite med: Chateau Courac, 1998 (2359) Frankrike, 89 kronor.