Grillad kalvkotlett med fetasås och timjanspotatis

MAT & DRYCK

En krämig kall sås på feta är en klar favorit till allt grillat kött, och även gott i bakad potatis. Här med små bakade timjanspotatisar.

Foto: Per Björn

4 personer

1 kg delikatesspotatis

Olivolja, salt, peppar, torkad

timjan

4 utskurna biffar

Olja, soja

100 g fetaost

100 g philadelphiaost

1 dl lätt crème fraiche el. yoghurt

1 vitlöksklyfta

1. Mixa alla ingredienser till såsen i matberedare eller mixer. Krydda med salt och peppar, ställ kallt till servering.

2. Baka potatisarna i 200 grader i långpanna, cirka 30 minuter. Stänk på en god olivolja och strö på färsk eller torkad timjan. Salt och peppra. Potatisarna är tänkta att ätas med skal.

3. Vispa ihop lika delar olja och soja och vänd köttet i detta. Grilla dem 3–4 minuter på varje sida.

4. Servera med en grönsallad.

Dryckestips:Ettt tufft rött vin passar bra till den smakrika såsen: Periquita (2574) Portugal, 59 kronor.