Fläskkarré med grillade nektariner och couscous

MAT & DRYCK

Frukt och grillat fläskkött är en bra kombination. Välj färsk frukt som aprikoser, persikor, nektariner. På burk finns trotjänaren ananasringar, som inte heller är så dumt. Servera med couscous (se nedan) och en klick chutney.

Foto: Per Björn

4 personer

4 stora skivor fläskkarré

Olja, soja

Valfri frukt, salt, peppar

1. Vispa ihop lika delar soja och olja och vänd köttet i detta. Lägg på grillen och tänk på att fläskkött behöver minst 5–6 minuter på varje sida, så grilla långsamt.

2. Lägg på frukten mot slutet.

3. Servera med en exotisk couscous smaksatt med curry och spiskummin samt en klick sötsyrlig chutney.

Dryckestips: Samma tips som till couscousen eller ett lite rundare vitt: Allegro chardonnay, 2000 (2456) Italien, 54 kronor.