Grillad tonfisk Niçoise

MAT & DRYCK

Istället för burkad tonfisk använder vi färsk fisk som vänds på grillen.

4 personer

400 g färsk tonfisk

1 salladshuvud

2 tomater

2 hårdkokta ägg

4 sardeller eller ansjovis

1 dl svarta oliver

4–8 kokta kalla potatisar

en näve kokta haricots verts

2 msk olivolja, 1 msk vinäger, Salt och peppar

1. Pensla fisken med olja och grilla den på bägge sidor, cirka 4 minuter på varje sida.

2. Arrangera salladen och övriga ingredienser på ett stort fat eller fyra tallrikar. Vispa ihop en dressing med olja, vinäger salt och peppar. Droppa den över salladen och lägg den nygrillade tonfisken på toppen.

Dryckestips: Vi korkar upp sommarens andra rosé till den sydfranska salladen: Les bateaux rosé de syrah, 2001 (22198) Frankrike, 59 kronor.