Scampispett med nudlar

MAT & DRYCK

Scampi fungerar faktiskt på spett på grillen. De blir fort färdiga och bränner inte fast så farligt.

Foto: Per Björn

Ett fiffigt tips är att trä upp dem på dubbla spett så är det enklare att vända dem. Servera gärna på nudelbädd med färska grönsaker.

4 personer

1 paket rå scampi, 500 g

(det blir 4-6 spett)

Olja, sweet chili

Tunna träspett

2 paket nudlar, gärna currysmak

blandade grönsaker, som morötter, sockerärtor eller minimajs.

Ev extra sesamolja eller sweet chili till servering och smaksättning

1. Trä upp scampin på spetten. Pensla dem med olivolja och grilla 3–4 minuter max, på varje sida.

2. Koka under tiden upp nudlar och grönsaker enligt anvisning på paketet.

3. Fördela nudlar och grönsaker i skålar och lägg ett spett på varje.

4. Droppa eventuellt lite sesamolja eller sweet chili över.

5. Färsk koriander är ett tillval.

Dryckestips: Ta det varsamt med sweet chilin så blir ett vitt vin bra: Hacienda Araucano sauvignon, 2001 (6633) Chile, 85 kronor.