Dagens namn: Elias, Elis
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
Startsidan / Mat & Vin

Foliebakad gädda med god sås

Foto: Per Björn

4 personer

 

En stor gädda, cirka 2 kg

Dill, vitlök, citron, smör, salt och peppar

Rejäl folie

 

1. Skölj och tag ur gäddan om det inte är gjort. Krydda in- och utsida med salt och peppar. Fyll magen på gäddan med vitlöksklyftor, dillkvistar, och citronskivor. Lägg dit ett par klickar smör.

2. Slå in ett rejält paket med dubbla lager folie. Lägg paketet på grillen, vänd ett par gånger. Beräkna gärna 30–45 minuter om inte värmen är för hög.

 

Äpple- och gurksås:

Perfekt till ugnsbakad och grillad fisk

2 dl crème fraiche

1–2 msk fransk senap

1 äpple

2 saltgurkor

Salt och peppar

 

1. Finhacka gurka och äpple. Blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Smaken ska vara söt, salt, syrlig, inte för stark.

 

Dryckestips: Klart att gäddan ska en pilsner. Pilsner Urquell (1566) Tjeckien, 15:40 kronor (50 cl).

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet