Caesarsallad med grillad kycklingfilé

MAT & DRYCK
Foto: Per Björn

4 personer

2–4 kycklingfiléer

1 stort huvud romansallad

2 dl stekta brödtärningar, köpta eller hemmagjorda

2 tomater

1/2 dl finriven parmesanost

2 dl lätt crème fraiche

1 tsk fransk senap

Salt och peppar

till marinad:

1/2 dl olja

1/2 dl soja

1/2 dl sweet chili

1. Blanda marinaden och lägg kycklingen i den, låt ligga i minst 30 minuter, helst längre.

2. Grilla kycklingfiléerna försiktigt så de inte bränns. Högt galler, lång tid och ej över öppen låga är sommarens viktigaste komihåg.

3. Skär under tiden sallad och tomater, smörstek brödtärningarna, och rör ihop ost, senap och crème fraiche. Smaksätt såsen med salt och peppar.

4. Skär upp kycklingen i tunna skivor och fördela den tillsammans med såsen över salladen.

5. Avsluta gärna med ett varv på svartpepparkvarnen över hela salladen tillsammans med några korn flingsalt.

Dryckestips: Dags att korka upp sommarens första rosé: Puycheric syrah, 2001 (2209) Frankrike, 53 kronor.