Tandoorilax med myntayoghurt

MAT & DRYCK

Färsk lax brukar vara knepig att få snygg på grillen. Den brukar ofta fastna. Ligger laxen i en marinad som denna brukar det gå bättre. Tänk dock alltid på att ha väl rengjorda galler som helst inte ska vara för sotiga.

Foto: Per Björn

4 personer

600 g laxfilé utan ben

Tandoorimarinad på glasburk (Sharwood)

2 burkar matlagningsyoghurt, till marinad och sås

1 påse färsk bladspenat eller

ruccola

1 nypa färsk eller torkad mynta

1. Blanda marinaden enligt anvisning på burken. Skär laxen i mindre bitar och lägg i marinad. Täck över och ställ kallt till grillning.

2. Smaksätt yoghurt med mynta.

3. Grilla laxen en minut på varje sida, det är gott om den fortfarande är lite rosa-rå i mitten.

4. Servera laxen på en bädd av sallad/spenat. Salladen kan smaksättas med citronsaft och olivolja, droppvis samt salt och peppar.

Dryckestips: ”Tant Doris” är långtifrån den hetaste av indiska kryddningar men vi satsar ändå på ett svalkande öl: Eurolager (11456) Sverige/Tyskland, 10:90 kronor (50 cl).