Exotisk couscous med russin och pumpafrön

MAT & DRYCK

Variera gärna russin och frön med annan torkad frukt och andra frön.

Foto: Per Björn

4 personer

4 dl couscous

4 dl grönsaksbuljong

1 tsk curry

1 tsk spiskummin

1klick smör

1bit zucchini, gärna grön och gul

Russin och solros- eller pumpafrön

Salt och peppar

1. Tärna zucchinin och fräs i smör. Rör ned kryddorna och blanda väl. Tillsätt couscous och buljong och ge det hela ett uppkok. Drag sedan kastrullen av värmen och låt det hela dra i 15 minuter. Rör salladen fluffig med en gaffel. Servera varm eller ljummen med frön och nötter.

2. Smaka av med salt och peppar.

Dryckestips: En kryddig sallad, så vi tar ytterligare ett stadigt vitt vin: Casal di serra (12419) Italien, 76 kronor.