Ugnsbakad sötpotatis med fetakräm

MAT & DRYCK

Äntligen! För dig som funderat över vad man egentligen ska använda sötpotatisen till, här kommer svaret. Detta är ett suveränt drinkplock som garanterat alla gillar.

Foto: Per Björn

4 personer

2 sötpotatisar

100 g fetaost

2 dl crème fraiche naturell, gärna mager

Grovmald svartpeppar, flingsalt

Olja

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär potatisen i klyftor, lägg i långpanna och droppa lite olja över. Stek i ugnen i 20–30 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk och fått färg.

3. Krydda dem med flingsalt och grovmald svartpeppar.

4. Mosa ihop feta och crème fraiche under tiden, krydda med salt och peppar.

5. Dippa de varma/ljumma klyftorna i den kalla såsen.

Dryckestips: Börja med bubbel. Gott och festligt – och så blir man snygg av det! Det här är dessutom elegantaste flaskan på bolaget: Tommasi bianco de custoza brut (22101) Italien, 79 kronor.