Äggsnittar med rökt lax

MAT & DRYCK
Foto: Per Björn

En rejäl bytta med äggsallad och gott bröd, det mättar en armé. Till detta serveras med fördel en liten skiva rökt lax.

4 personer

4 skivor mörkt bröd

2 hårdkokta ägg

2–3 msk majonnäs

Ev 1–2 msk gräddfil

Salt och peppar

200 g rökt lax

Gräslök

1. Skala och hacka äggen, blanda med majo och eventuellt också lite gräddfil (eller lätt-fraiche) om man vill ha röran lite geggigare.

2. Krydda rejält med salt och peppar.

3. Fördela äggsallad och lax på små snittar av brödet och krydda gärna ytterligare med svartpeppar. Toppa med gräslök.

Dryckestips: Fram med ölen igen. Vi tar något med god beska som bryter av bra mot den feta majonnäsen, gräddfilen och laxen. Jever (1506) Tyskland, 16:80 kronor (50 cl).