Picknickfiltens absoluta höjdpunkter

1 av 4 | Foto: Mikael Gustavsen
Pannkakorna kan med fördel serveras kalla. De är jättegoda att dippa i vanlig svensk sirap.
MAT & DRYCK

Pelles pannkakor

4 personer

25 gr färsk jäst

1 ägg

1 msk socker

5 tsk salt

8 dl vetemjöl

8 dl mjölk

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, häll i mjölken och rör om.

Rör ner resten av ingredienserna.

Jäs smeten i trettio minuter.

Stek pannkakorna på medelvärme i en teflonstekpanna. Cirka 2,5 minuter på varje sida räcker. Storleken på pannkakorna bör vara cirka tio centimeter i diameter.

Pelles fyllda mackor

4 personer

Deg:

50 gr jäst

3 dl vatten

1 nypa salt och socker

2 msk olivolja

5,5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl tärnad fetaost

8 skivor skinka

Oliver

En bunt ruccola

10 st soltorkade tomater

1 skivad rödlök

Gör så här:

Blanda ingredienserna till degen.

Knåda för hand eller i matberedare.

Dela degen i fyra. Kavla ut varje del till en rund "pizza"-botten.

Fördela fyllningen så att det blir två högar på varje degcirkel.

Vik degen så att de två fyllningshögarna täcks. Nu är degen formad som en halvcirkel. Kläm ihop degkanterna så att det blir täta bullar.

Dela halva månen så att de två fyllningarna hamnar i varsin "bulle". Kläm ihop kanterna.

Grädda i 180 grader i ugnen, cirka tio minuter.

Pina Colada med Bountychoklad

4 personer

2 dubbelBounty

En halv ananas

Saften från 4 limefrukter

3 dl mjölk

1,5 dl is

Gör så här:

Lägg chokladen i kylen så att den blir hård. Skala sedan av chokladhöljet - det är kokosen som är det viktiga.

Skär ananasen i bitar. Glöm inte bort att skära bort skalet.

Häll alla ingredienser i en mixer. Mixa ihop.

Häll upp i en termos så att drycken behåller sin kyla på picknicken.

Jordgubbsdessert med getost

4 personer

2 askar jordgubbar

80 gr getost, exempelvis chèvre

6 msk råsocker

4 msk balsamvinäger

3 msk kesella

Gör så här:

Snoppa jordgubbarna och dela dem i fyra delar.

Blanda de andra ingredienserna i en bunke. Det ska bli en jämn smet.

Vänd ner jordgubbarna i smeten.

Häll upp i en glasburk med gummikant i locket så att det håller tätt i picknickkorgen.