Bitter apelsinglass

MAT & DRYCK

3 Sevillaapelsiner eller 1 apelsin och

2 limefrukter

3 dl florsocker

6 dl vispgrädde

Rån till serveringen (kan uteslutas)

Gör så här:

Om du använder Sevillaapelsiner river du skalet på två av dem. Pressa saften ur alla tre och häll den i en skål tillsammans med skal och socker. Om du använder apelsin och lime, river du skalet på apelsiner och en av limefrukterna, pressar saften ur alla och tillsätter sockret.

Rör så att sockret löser sig och häll i vispgrädden. Vispa tills det bildas mjuka

toppar och vänd ner allt i en plastburk med lock (cirka 2 liter).

Täck och frys tills det är fast (3–5 timmar). Ta ut den ur frysen och låt den tina i 15–20 minuter (eller 30–40 minuter i kylen) innan den ska ätas.

Servera i en skål, i strut, med rån – det du tycker bäst om.