Lemon curd

MAT & DRYCK
mums till te
mums till te

4 personer

Det här behöver du:

1 citron

2 lime

100 g smör

225 g florsocker

3 ägg

Så här gör du:

1. Tvätta citronen och limefrukterna och riv skalet fint.

2. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem.

3. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Det ska inte fräsa.

4. Rör ner sockret i omgångar.

5. Rör i äggen, det rivna skalet och pressa i saften från citronen och limefrukterna.

6. Fortsätt röra tills blandningen tjocknar. Var försiktig med värmen. Börjar krämen koka klumpar sig äggen.

7. Häll upp på lufttät burk och förvara i kylskåpet. Lemon curden håller sig ett par veckor.

8. Bred på skorpor eller scones eller använd som fyllning i bakverk.

Jon:

Fyll mandelmusslor med citronkrämen. Toppa med skivade jordgubbar eller hallon.