Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Grillad tonfisk med pilgrimsmusslor

4 personer

 

300 g färsk tonfisk

4 pilgrimsmusslor

50 g färsk spenat

parmesan

 

Dressing:

2 äggulor

1 citron

1 vitlöksklyfta

3 msk riven parmesan

2 msk hackad persilja

0,5 dl olivolja

 

Gör så här:

1. Börja med dressingen. Tvätta citronen och riv skalet.

2. Dela citronen och pressa ned saften i en skål.

3. Pressa i vitlöksklyftan och blanda med citronrivet, parmesanosten, persiljan och äggulorna.

4. Vispa ner olivoljan droppvis.

5. Dela tonfisken i fyra bitar. Salta och peppra.

6. Pensla en grillpanna eller en stekpanna tunt med olja.

7. Hetta upp på högsta värme och stek tonfisken en minut på varje sida. Den ska fortfarande vara ”rå” i mitten.

8. Salta och peppra musslorna och stek dem en halv minut på varje sida. Snabba ryck!

9. Lägg upp på tallrikar, garnera med spenat och hyvlad parmesan. Droppa över dressingen.

 

 Fest

Tid: 20 min

 

Tips! Finns inte färsk tonfisk kan du ta svärdfisk eller jätteräkor.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet